22-05-2012 - Kleintje Rodermarkt

RODEN – Kleintje Rodermarkt leeft! Dat bleek donderdagmiddag, toen duizenden en duizenden het centrum van Roden bevolkten en genoten van de braderie, de paardensport, de kermis en van alcohol. De Ongenode gast ging op het terras van ODL zitten en zag tal van bekendheden langskomen.

Uiteraard waren daar de Volksvermakers, in hun glimmende pakken. Rik van der Es en ‘Dagobert’ Halsema meden even de drukte en zaten binnen, aan de bar. Marin Merkus- van Ziengs- verdeelde de aandacht tussen het nuttigen van een borrel en het bezoeken van de kermis. Geert Jannes Brink –voorheen MV Noordenveld, zoekt de gezelligheid bij de bierpomp en Wietse Bouma bezoekt de markt, nadat hij ’s ochtends al een bezoek had gebracht aan Buitenpost. Gerard – die van de Pompstee- fietst op een tweewieler met een oranje zadel. Vast en zeker vanwege het naderende EK. Pieter van den Bosch ploft (met vrouw) in een van de heerlijke loungebanken van ODL, het T-shirt van Siep van der Veen (Sonnema) mag er zeker zijn. Ook Gety Brink laat haar gezicht zien, net als Bert Hartholt en zoon, uit Leek. Modekoning Henk Boxem heeft er zin in, net als Jaap Oldenburger, voorheen tapijtkoning en tegenwoordig specialist in laminaat. Oeds Keizer wandelt op de braderie. Het is niet bekend of de wethouder iets aanschaft. Hendrik ‘Opel’ Liewes geniet van het bier en het weer, net als fotograaf Erik Brand. Hij drinkt enkele Cornona’s, met citroen uiteraard.

Muzikant Axel de Meijer is er samen met Wieke de Jong (CJG) en de kids, Lisanne Palstra draagt een knalrode trui. Martha Smilda is niet van het terras te krijgen, datzelfde geldt voor makelaar Gert Klinker, die zichtbaar geniet. Maikel Kenter- een gewild voetballer ondertussen- werkt hard, net als Johan Ram, onverminderd populair bij de vrouwen. Miranda Meijer heeft ’s ochtends in alle vroegte het gras tussen de tegels gehaald en verdient dus ook zeker een borreltje.  Roel Piek – bouwploeg Jaarbeurs- is er ook, net als visboer Jan Suurd (met Joni). Over Suurdjes gesproken: Sylvia en Henk (uit Altena) zijn er ook. Ooit maakte het gezellige paar furore bij Ron’s Honeymoonquiz, nu drinken ze een borrel op het terras. Rick Scheepstra – wie kent hem niet- wint op de kermis een enorm knuffelbeer, terwijl Albertus Lieffering iets na zessen zijn pak heeft ingeruild voor een meer casual voorkomen.

Albertus Hamstra staat binnen. Hij heeft het blijkbaar niet zo op de zonnestralen die zich zo nu en dan laten zien. Hammie praat met Gerard Buring, buitengewoon succesvol leider van Roden F10. Marcel Bazuin- lichtspecialist van beroep- baalt van zijn auto. Zijn diesel is namelijk besmet met de mysterieuze dieselbacterie. Hij drinkt echter toch wel een klein borreltje. Op het terras is vervolgens heel even tumult, als twee bezoekers het verbaal met elkaar aan de stok krijgen. Iets verderop – pal voor de kermis- gebeurt iets veel ergers. Daar – midden op straat- wordt een vrouw gereanimeerd. Hoewel het hoort bij het leven, zetten veel mensen toch even hun bierglas weg.  Kleintje Rodermarkt zonder Jan Buiter zou Kleintje Rodermarkt niet zijn. Kleine Jan meldt zich als de paardensport achter de rug is bij de bierpomp, uiteraard bijgestaan door Hennie.

Hoogtepunt op de kermis: de rentree van het horloge. Jarenlang was het klokje volledig uit beeld bij de grijpers. ‘We’ moesten het maar doen met wat knuffelberen. Nu echter is de klok terug. Een prima zaak. Kinderen genieten met volle teugen van de kermis, ouders trekken onophoudelijk de portemonnee. ‘We zijn al 195 euro kwijt’, zegt een moeder van twee kinderen. ‘Maar we hebben wel een heel leuke dag gehad’. Hoezo crisis?

De krant

Plaats uw advertentie al vanaf 1 Euro!
Rubrieksadvertentie plaatsen

Advertenties